Vakantie in Andalusië

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Vlakbij Cabo de Gata:

Almería: mooie stad in de natuur

Almeria Centre Spain

Almería is lang niet zo bekend als Sevilla of Granada, maar beslist een aantrekkelijke stad om te bezoeken. En als je de stedelijke drukte even los wilt laten, vind je in de directe omgeving ook prachtige natuur.

Eerste indruk

Om een eerste indruk van Almería te krijgen, kun je het beste beginnen bij het Alcazaba. Dit immense fort torent boven de stad uit en biedt dan ook een mooi panorama. Bezoek de tuinen en vergeet de Muralla de Jairán niet, een muur die je naar een reusachtig beeld van Jezus leidt.

Verder de stad in

Als je van hieruit verder de stad in gaat, kom je vanzelf bij het Plaza Vieja. Even verderop vind je de kathedraal en onderweg kom je ook hier weer tal van tapasbarretjes en restaurantjes tegen. Rond de Paséo de Almeria vind je de meeste winkels en aan het eind van deze straat kom je op de markt, die elke werkdag in de ochtend wordt gehouden en waar je verse waren kunt kopen.

Parque Natural de Cabo de Gata

Even ten oosten van Almeria, bij het dorp Nijar, begint het Parque Natural de Cabo de Gata. Dit nationale park is een mix van vulkanische bergen, zoutvlakten, inhammen, baaien en de kustlijn. Een woestijnlandschap met steile kliffen, oude visserspaden en de mooiste stranden van de Spaanse kust. Niet voor niets is dit gebied beschermd. Met een oppervlakte van 30.000 ha is dit een prachtig gebied om te wandelen.