Vakantie in Andalusië

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Oude stad omringd door de zee:

Charmant Cádiz...

Cádiz

Door de ligging op een schiereiland is Cádiz vrijwel geheel omringd door water. Het was een startpunt voor vele ontdekkingsreizen over de oceaan, maar is zelf beslist ook een ontdekkingsreis waard!

Rijk verleden

Wie de oude stad van Cádiz bezoekt, zal direct vallen voor haar charme. Via een poort kom je binnen de stadsmuren en de kathedraal, de kerken en de oude herenhuizen nemen je vervolgens mee naar een rijk verleden. De kathedraal is niet alleen reusachtig, maar draagt ook een gouden koepel.

Sprookjesachtig

Moorse invloeden, geplaveide straatjes en de gezellige pleintjes geven Cádiz iets sprookjesachtigs. En ben je uitgeslenterd, neem dan plaats in één van de mooie parken met uitzicht op de baai.

Talloze torens

De stad heeft een belangrijk koloniaal verleden. Als startpunt voor ontdekkingsreizen, maar ook als aankomsthaven voor vracht uit Zuid-Amerika. Veel scheepseigenaren wilden de aankomst van hun schepen met eigen ogen kunnen zien en bouwden daarom een toren in de stad. Er zijn er vandaag de dag nog meer dan 120 over. De Torre Tariva kun je beklimmen en zo zelf een blik over de stad en de zee werpen.