Vakantie in Andalusië

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Spanje online

Kleurrijke stad:

In Córdoba komen culturen samen

Cordoba, Spain

Alles in Córdoba ademt geschiedenis uit. Met tal van historische bouwwerken en een multiculturele geschiedenis valt hier veel te ontdekken. En alles bevindt zich op loopafstand.

Centrum van de wereld

Als voormalige hoofdstad van zowel het Romeinse als het Moorse rijk was Córdoba lange tijd 'het centrum van de wereld.' De meest bijzondere bezienswaardigheid is de Mezquita-Catedral, een reusachtige moskee met binnenin een kathedraal. Deze kathedraal is pas gebouwd na de overwinning van de Christenen op de Moren.

Alles te voet

Córdoba is een compacte stad, waardoor je alles lopend kunt doen. Let tijdens de wandeling op de overal aanwezige patio's, vaak versierd met bloemen en kleurrijke azulejo's, de typisch Moorse tegelkunst. Direct bij de kathedraal begint La Judería. Dit is de Middeleeuwse wijk van Córdoba en deze is genoemd naar de Joodse gemeenschap die hier woonde. Het is een doolhof van kronkelende steegjes en straatjes en je vindt er mooie pleinen, zoals La Plaza del Potro. Ooit werd hier de paardenmarkt gehouden. Even verderop ligt het Plaza de la Corredera, waar vroeger stierengevechten waren en waar je nu gezellig iets kunt drinken. En hoe verder je afdwaalt van de Mezquite kathedraal, hoe authentieker het wordt.

Op vakantie naar Spanje met Sunweb