Vakantie in AndalusiŽ

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Marbella, mooie stranden en meer:

Beleef de Šndere Costa del Sol...

Mijas, Costa Del Sol, Spain

Wie aan Spanje denkt, denkt aan de Costa del SolÖ niet zo gek, want deze bestemming staat bekend vanwege het massatoerisme. Toch heeft deze streek veel meer te bieden. Bereid je goed voor en ontdek zo de Šndere Costa del Sol.

Mooi Marbella

De oude stadskern van Marbella is bijvoorbeeld een bezoek waard. De mooie kerk, de Arabische Muur en het stadhuis zijn mooi om te zien. Bezoek ook de mondaine jachthaven van Puerto BŠnus, waar je even kunt proeven van het rijke leven. Over proeven gesproken: je kunt hier direct ook de lekkerste vis eten in ťťn van de vele restaurantjes.

De oude kustweg en witte dorpen

De N340 is de oude kustweg van de Costa del Sol en voert je van Fuengirola door Benalmadena naar Torremolinos. Eenmaal daar kun je genieten van het strand. Maar nog leuker is om eerst het binnenland in te trekken. Naar Mijas-Pueblo bijvoorbeeld. Dit is ťťn van de witte dorpen die al sinds vele jaren in trek zijn bij kunstenaars en anderen die van het goede leven willen genieten. Het goede klimaat, de typisch Andalusische straatjes en de relaxte sfeer dragen daar beslist aan bij. Je kunt er aardewerk kopen en schilderijen van plaatselijke kunstenaars. Ook de witte dorpen Gaucin en Casares zijn de moeite waard.

Aanrader: Nerja

Als je van de zonnige Costa del Sol wilt genieten, maar geen liefhebber bent van massatoerisme, hebben wij een goede tip: ga naar Nerja. Deze gemoedelijke plaats heeft een aantal kleinschalige en aantrekkelijke stranden, een gezellig centrum en is een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het dorpsplein wordt ook wel het 'balkon van Europa' genoemd, omdat het een mooi uitzicht biedt over de zee richting AfrikaÖ