Vakantie in AndalusiŽ

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Eliza was Here:

Authentiek AndalusiŽ!

Eliza was Here? Goede kans dat je de naam inmiddels kent. In bushokjes, op tv en in tijdschriften: overal kwamen we deze 'eigenwijze reisorganisatie' de afgelopen tijd tegen. Speciaal voor de liefhebbers van authentiek AndalusiŽ hebben we de bijzondere aanpak van Eliza eens was beter bekeken.

Anders dan anderen

'Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf' is de prikkelende slogan van Eliza was Here. De reisorganisatie (opgericht in 2001) wil je tijdens de vakantie dan ook ver van het massatoerisme houden, op zoek naar de plekjes waar je verblijft in de rust en stijl van het land. Centraal staan kleinschaligheid en genieten. Dat klinkt veelbelovend! Net als de presentatie van het vakantie-aanbod trouwens: waar prijsvechters en grootgrutters het hebben over zonbestemmingen, heeft Eliza het over 'ontdekkingen.'

Thuis in AndalusiŽ

De 'specialist in het aanbieden van bijzondere en unieke vakantieadresjes rond het Middellands Zeegebied' blijkt thuis in AndalusiŽ. Zo kun je uit meer dan 25 accomodaties kiezen, stuk voor stuk op een bijzondere plek en met een bijzonder karakter. Van een finca midden in een natuurgebied tot een pittoresk hotel in Moorse stijl in Frigiliana, ťťn van de witte dorpen die AndalusiŽ kent. Keuze volop dus.

Op vakantie naar Spanje met Sunweb

De geuren van vrijheid

Voor welke bestemming je ook kiest, de keuze voor de accomodaties en de bijzondere verhalen van je voorgangers brengen je in no-time in vakantiestemming. Zo lezen we op de website over de rit naar Hotel Fuente del Sol in La Joya: "Alles wat je in een reclamefilmpje voor AndalusiŽ zou verwachten, kom ik hier tegen. Ik ben onderweg naar Hotel la Fuente del Sol. Een schaapsherder probeert zijn schapen, die midden op de weg willen lopen, af te leiden; op het bankje in de schaduw bespreken de oude mannetjes druk wie de volgende voetbalwedstrijd gaat winnen. Ik rijd over de traditionele Ruta de los pueblos blancos door het uitgestrekte rurale landschap van het binnenland. Mijn ramen staan open en de geuren en vrijheid dringen mijn auto binnen. De energie bruist door mijn lichaam." Wie dan nog geen zin in vakantie heeft?

Sneeuwwitte huizen

Nog een voorbeeld? Een vakantieganger die voor Hotel Cerro de Hijar in Tolox koos schrijft: "Midden in het Sierra de las Nieves natuurreservaat, op 650 meter hoogte, doet Guillermo er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Terwijl mijn oude vriend overdag druk in de weer was, staarde ik op mijn luchtbedje in het zwembad loom naar de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada en de sneeuwwitte huizen van het dorpje beneden. Hoe graag ik ook op wilde staan om op mijn mountain bike deze prachtige omgeving eens te verkennen, het duurde een paar dagen voor ik me er toe kon zetten. Want dit hotel is echt de ideale plek voor een sport die ik graag beoefen: genieten."

Geen drukke bus met Hollanders

De website van Eliza was Here staat boordevol van dit soort bestemmingen die inderdaad uitnodigen om ontdekt te worden. Wie een vliegvakantie boekt bij deze reisorganisatie krijgt er bovendien altijd een huurauto bij. Niet de drukke bus met Hollanders in dus, maar direct na aankomst de vrijheid tegemoet. Zo heeft Eliza was Here accomodaties kunnen uitzoeken die op bijzondere plekken liggen. 'Nooit hetzelfde, maar altijd ongerept en ťcht,' belooft Eliza. Ontdek het zelf!

Ons eindoordeel

Eliza was Here onderscheidt zich van andere AndalusiŽ aanbieders door een groot aanbod van bijzondere en authentieke bestemmingen. Ook de aanpak van Eliza was Here is anders: dat merk je al aan de manier waarop de vakanties worden gepresenteerd. Tussen alle schreeuwerige vakantie-aanbiedingen biedt Eliza een oase van rust. En dat willen we toch, als we op vakantie gaan? Met de focus op genieten en met veel persoonlijke indrukken. Samen met het brede aanbod van kleinschalige bestemmingen is Eliza was Here wat ons betreft een aanrader voor iedereen die het authentieke AndalusiŽ wil beleven!'