Vakantie in Andalusië

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Relaxte stad aan de Costa del Sol:

Lekker slenteren door autovrij Málaga

Málaga Cathedral

Málaga is de tweede stad van Andalusië en wordt wel 'de hoofdstad van de Costa del Sol' genoemd. En met recht, want deze stad heeft alles te bieden voor een indrukwekkend bezoek.

Wie het oude centrum Málaga binnenkomt zal het direct ervaren: deze stad is relaxed. Een autovrij centrum om rustig doorheen te slenteren, te winkelen, om een hapje te eten in één van de ontelbare tapasbars en om één van de musea te bezoeken. Een verkoelend zeewindje maakt het hier nog eens extra aangenaam.

Aanraders

De beroemdste inwoner van Málaga is zonder enige twijfel Pablo Picasso. Sinds een aantal jaren is er een Picassomuseum en dit is beslist een bezoek waard. Ook het Alcazaba mag je niet missen. Dit is een indrukwekkende Moorse burcht. En boven de stad ligt het Gibralfaro, een Moors kasteel met een een schitterend uitzicht over de stad en de zee.

Geheime tip: Pedregalejo

Als je een dagje Málaga op een bijzondere manier af wilt sluiten, wandel dan over de boulevard naar het voormalige vissersdorp Pedregalejo. Hier worden overal aan het strand de lekkerste visjes gebakken en kun je zo aanschuiven voor een maaltijd met zeezicht. Maar maak onderweg vooral ook even tijd voor het Baños del Carmen, een voormalig badhuis dat op het eerste gezicht een rommelige en vervallen indruk maakt, maar dat je - als je er voor open staat - terugvoert naar het begin van de twintigste eeuw.

Per vliegtuig naar Malaga

Malaga bevindt zich op een afstand van bijna 2000 kilometer van Amsterdam en per vliegtuig reis je al binnen 2,5 uur naar deze zonnige bestemming. Online zijn via verschillende aanbieders als bijvoorbeeld Transavia en KLM tickets naar Malaga te vinden en vaak zijn deze tegen een zeer scherpe prijs te boeken.