Vakantie in AndalusiŽ

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Het mooiste van AndalusiŽ:

Laat het Alhambra je betoveren...

Alhambra

Op een heuvel boven Granada ligt misschien wel het mooiste van AndalusiŽ: het Alhambra. Dit Middeleeuwse fort is wereldberoemd en wie de tijd neemt om het te bezoeken, snapt waarom. Hier heersten ooit de Moren en bouwden zij dit imposante complex.

Alcazaba

Alhambra CarvingsHet oudste deel van het Alhambra heet het Alcazaba. Met een prachtig uitzicht over de stad en de Sierra Nevada is dit een mooi punt om je tocht te beginnen. Vervolg je tocht langs de mooiste paleizen en zie met eigen ogen hoe de zeer verfijnde architectuur, de Moorse tegels (azulejo's), de zuilen, de plafonds, de ramen en het unieke lichtspel met elkaar voor een heel magische sfeer zorgen. Dat geldt in het bijzonder in de Palacios Nazariťs, waar de mooie lichtval en stromend water elkaar vinden en voor prachtige effecten zorgen.

Generalife

Nadat je al dit moois hebt gezien, is het tijd om de Generalife te bezoeken, het zomerpaleis van de oude sultans van Granada. Deze tuinen van het paleis met ook hier veel water zijn een bezoek zeker waard. Beleef ťťn van de oudste nog bestaande Moorse tuinen, met bloembedden, waterpartijen en paviljoenen.

Reserveren

Bij het Alhambra parkeren is een prima idee. Ook als je de rest van de stad wilt bezoeken. Maar als je het Alhambra ook echt wilt bezoeken, is reserveren verstandig. Dat kan via de site www.alhambra-tickets.es. Als je de gok neemt, ga dan vroeg in de ochtend en houd rekening met lange rijen.