Vakantie in Andalusië

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Veel meer dan het Alhambra:

Genieten van Granada...

San Nicolás

De stad Granada wordt in één adem genoemd met het Moorse fort Alhambra. Omdat je daar gerust een extra dag voor uit kunt trekken, hebben we een aparte Alhambra pagina gemaakt. Nu eerst meer over de stad zelf.

Aan de voet van de Sierra Nevada

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada en heeft tal van bezienswaardigheden, veelal van Moorse oorsprong. Het indrukwekkende Alhambra dus, daarover elders meer. Daar kun je ook het beste je auto parkeren, om de stad verder te voet te verkennen. Bezoek dan de kathedraal in gotische stijl en slenter door de straatjes van het Albaycín, de meest bekende wijk van Granada. Deze Arabische wijk is tegen een heuvel op gebouwd en proef van het Spaanse stadsleven van vroeger en nu. Begin bij de Plaza Nueva en ga langzaam omhoog naar het Mirador de San Nicolás. Vanaf dit uitzichtpunt zie je zowel het Alhambra liggen als de bergtoppen van de Sierra Nevada. Aanrader!

Op vakantie naar Spanje met Sunweb

De grotten van Sacromonte

Een andere wijk die de moeite waard is, is Sacromonte. Deze is vernoemd naar de heilige berg, omdat men vroeger dacht dat de heuvel heilig was. In de grotten van Sacromonte had men botten gevonden die van San Cecilio zouden zijn, de beschermheilige van de stad. Sacromonte is de zigeunerwijk van de stad. Vroeger woonden zij hier in grotten, die ze in de heuvel groeven. Nu is de wijk ook geliefd vanwege de prachtige flamenco muziek.