Vakantie in AndalusiŽ

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Citytrip of langer verblijf:

Proef de sfeer van Sevilla

EspaŮa - Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van AndalusiŽ en is een prachtige stad om te bezoeken. Een ideale bestemming voor je citytrip, maar ook een mooi startpunt of eindstation van een langere vakantie in AndalusiŽ.

Volop sfeer

De smalle straatjes, de pleintjes en de imposante bouwwerken in het stadscentrum (Centro) en de oude joodse wijk Santa Cruz geven Sevilla volop sfeer. Ze laten tegelijkertijd ook zien dat dit een stad is met een lange geschiedenis. De karakteristieke Mudejararchitectuur brengt Christelijke en Moorse kunst bij elkaar. In het Real Alcazar bijvoorbeeld, een indrukwekkend complex van koninklijke paleizen, patio's en tuinen. Bezoek ook de kathedraal: de grootste gotische kerk van de hele wereld. De Giralda kun je beslist niet missen: deze klokkentoren van bijna 100 meter hoog kun je bovendien beklimmen. Maar Sevilla is bovenal een stad om sfeer te gaan proeven.

La Macarena en het Groene Hart

Om de oude wijk Santa Cruz heen liggen de typische volkswijken, elk met een eigen karakter. Als je tijd hebt, zijn deze een bezoek zeker waard. Zo vind je in het noorden de wijk La Macarena, een traditionele wijk waar kerk en familie nog centraal staan. Logisch dus dat je hier ook veel kerken en kloosters vindt. Ten zuiden van het centrum vind je Parque MarŪa Luisa, het 'groene hart' van Sevilla. Hier ligt de Koninklijke Tabaksfabriek waarin nu de universiteit is gevestigd. Het park zelf is een heerlijke plek om even bij te komen en om het museum van de Andalusische volkskunsten te bezoeken.

Oversteken naar Triana

Sevilla wordt in tweeŽn gedeeld door de rivier Gualdaquivir. Als je deze vanuit het centrum oversteekt, kom de oude arbeiderswijk Triana. Een sfeervolle wijk waar van oudsher veel keramiek wordt gemaakt. Je vindt er dan ook veel pottenbakkers. In de CerŠmica Santa Ana staan de 'azulejos' centraal, de typisch Moorse geglazuurde tegels met de mooiste mozaÔeken. Een paradijs voor souvenirjagers.

Nog veel meer...

Over Sevilla zouden we je nog heel veel meer kunnen vertellen. Om de stad te leren kennen, heb je aan ťťn dag beslist niet genoeg. Bovendien heb je dan tijd om op je gemak te genieten van de tapas op sfeervolle pleintjes. In de lente kun je de processies van de Samana Santa (Heilige Week) beleven, met aansluitend het Aprilfestival. Het is dan ťťn uitbundig en kleurrijk feest in Sevilla..