Vakantie in AndalusiŽ

Viva Andalucia: geef het door op Twitter!

Stad van sherry, flamenco en paarden:

Beleef Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera

Alleen al de autotocht naar Jerez de la Frontera is een belevenis. Geniet van de uitgestrekte weiden, de wijngaarden en de akkers vol zonnebloemen. De stad ligt niet ver van de Atlantische Oceaan en heeft zelfs een eigen vliegveld. Maar Jerez zelf is vooral bekend vanwege de sherry en de beroemde Koninklijke Andalusische Rijschool.

De stad Jerez de la Frontera stamt uit de Moorse periode en de oude stad (casco antiguo) is sfeervol en charmant. Bezoek eerst de Moorse burcht Alcazar: deze torent hoog boven de stad uit en stamt uit de tiende eeuw. Eenmaal in de stad is de kathedraal een bezoek waard. Neem hier ook plaats op ťťn van de tapas-terrasjes en slenter vervolgens door de oude straatjes. Bij de plaatselijke VVV is een wandelroute verkrijgbaar.

Sherry

Om de stad heen liggen vele wijngaarden, waar de druiven voor de befaamde sherry worden verbouwd. De Spanjaarden noemen deze drank overigens Fino of Manzanilla. In Jerez de la Frontera zelf vind je de bodega's, waar de sherry en brandy wordt geproduceerd en waar je uiteraard ook kunt proeven.

Op vakantie naar Spanje met Sunweb

Flamenco

Ook de beroemde rijschool is een bezoek waard. Er worden regelmatig shows gegeven en ook de stallen en de paarden zelf kun je bezoeken. Tenslotte is de stad ook bekend vanwege de flamenco-traditie. Het jaarlijkse flamenco-festival is het belangrijkste in de hele wereld. Uiteraard is er ook een flamenco museum en kun je 's avonds in de bars genieten van deze Spaanse dansstijl.